Galleri og litografisk værksted

Vores galleri og litografiske værksted ligger smukt placeret på Frederiksø ved havnen i Svendborg. Lokalerne har tidligere huset Svendborg Skibsværft og emmer derfor af historie og det maritime miljø, som er kendetegnende for Svendborg.
Ambitionen med dette sted er, at skabe et kulturelt rum, som både har fokus på at bevare og udvikle det gamle kunsthåndværk litografi og samtidig give brugerne af Frederiksø kunstneriske oplevelser af international klasse.
Galleriet har skiftende udstillinger af de kunstnere som er tilknyttet forlaget Atelier Clot, Bramsen & Brunholt. I forbindelse med udstillingerne vil vi også arrangere “talks”, hvor kunstnere eller andre kulturpersonligheder vil fortælle om forskellige temaer indenfor kunstens verden. Der vil være åbne værkstedsdage, hvor interesserede gratis kan få kendskab til det sjældne og spændende håndværk.
}

Åbningstider

Torsdag 13-17
Fredag 13-17
Lørdag 12-14

Tjek for ændrede åbningstider

 

Adresse

Frederiksø 16A
5700 Svendborg
Danmark

Tel. +45 93 20 68 50
galleri@atelierclot.dk

AKTUEL UDSTILLING // FREDERIKSØ 16A, 5700 SVENDBORG

ORIGINALE LITOGRAFIER FRA PARIS

Lige nu vises et bredt udvalg af de nyeste litografier trykt på værkstedet i Paris. Her kan du købe original grafik af René Holm, Troels Carlsen,  Jacob Rantzau, Dennis Kristensen, Martin Bigum, Ole Ahlberg, Morten Schelde, Erró, Paco Pomet, Rasmus Eckhardt m.fl. Du kan høre om det spændende gamle håndværk og se en 120 år gammel litografisk presse. GRATIS ENTRÉ.

AFSLUTTET //18.11.23-20.01.24 // FREDERIKSØ 16A, 5700 SVENDBORG

PETER BRAMSEN – KUNST PÅ STEN

En enestående kunstoplevelse på havnen i Svendborg, hvor Atelier Clot, Bramsen & Brunholt åbner en ekstraordinær salgs-udstilling med litografier udvalgt af litografen Peter Bramsen selv. 

Udstilling af værker fra litografens egen samling kaster lys over Peter Bramsens 60 år lange karriere og hans betydelige bidrag til ­kunstverdenen. De ca. 50 værker er nøje udvalgt af Peter Bramsen selv ud fra personlige relationer og tekniske finesser, der fremhæver hans enestående talent og passion for håndværket.

AFSLUTTET // 07.10-11.11.23 // FREDERIKSØ 16A, 5700 SVENDBORG

MIQUEL BARCELÓ – OBRA GRÁFICA

Den 7. oktober åbner en spændende udstilling hos Atelier Clot i Svendborg, der præsenterer en imponerende samling af kunstneren Miquel Barcelós værker. Udstillingen er en unik mulighed for at dykke ned i den talentfulde spanske kunstners univers og udforske hans mesterværker inden for radering og litografi, som han bl.a. har skabt hos det berømte Atelier Clot i Paris.

AFSLUTTET // JUNI+JULI+AUGUST // FREDERIKSØ 16A, 5700 SVENDBORG

ORIGINALE LITOGRAFIER FRA PARIS

Sommerens udstilling er et bredt udvalg af de nyeste litografier trykt på værkstedet i Paris. Her kan du købe original grafik af Anette Harboe Flensburg, Dennis Kristensen, Asger Jorn, Bjørn Nørgaard, Martin Bigum, Peter Martensen, Ole Ahlberg, Morten Schelde, Erró, Paco Pomet,  Jacob Rantzau, Rasmus Eckhardt m.fl. Du kan høre om det spændende gamle håndværk og se en 120 år gammel litografisk presse. GRATIS ENTRÉ.

AFSLUTTET // 28.04.23 – kl. 13-20  // FREDERIKSØ 16A, 5700 SVENDBORG

KULTURNATTEN – RELEASE EVENT

Vi afslører 16 nye fantastiske litografier i serien Éditions Petit for medlemmer af “KUNSTKLUBBEN Atelier Clot” og andre interesserede. Alle er velkomne til at komme og høre mere om KUNSTKLUBBEN. Der vil være demonstration af den gamle trykpresse og foredrag om det spændende gamle håndværk og Atelier Clots spændende historie. Galleriet holder åbent indtil kl. 20. GRATIS ENTRÉ.

AFSLUTTET // 15.10.-26.11.22  // FREDERIKSØ 16A, 5700 SVENDBORG

OLE AHLBERG

Det er en stor glæde at kunne præsentere efterårets udstilling i galleriet på Frederiksø. Denne gang er det et iøjnefaldende bevis for kunstnerens ret til at udtrykke sig. En vigtig kamp er blevet kæmpet igennem 12 år. En kamp der kom til at handle om krydsfeltet mellem ophavsret og kunstnerisk ytringsfrihed. Tintin som ellers er kendt for at være indbegrebet af retfærdighed, renhed, pænhed er i hænderne på Ole Ahlberg blevet til erotiske billeder hvor Tintin ofte ses med nøgne eller letpåklædte kvinder. Velkommen til en fantastisk udstilling som består af oliemalerier, skulpturer, litografier, kobbertryk og unikaer i skøn forening som Ole Ahlberg har været så generøs at låne os fra sine egne samlinger. Værkerne spænder over ca. 40 år.