Galleri og litografisk værksted

Vores galleri og litografiske værksted ligger smukt placeret på Frederiksø ved havnen i Svendborg. Lokalerne har tidligere huset Svendborg Skibsværft og emmer derfor af historie og det maritime miljø, som er kendetegnende for Svendborg.
Ambitionen med dette sted er, at skabe et kulturelt rum, som både har fokus på at bevare og udvikle det gamle kunsthåndværk litografi og samtidig give brugerne af Frederiksø kunstneriske oplevelser af international klasse.
Galleriet har skiftende udstillinger af de kunstnere som er tilknyttet forlaget Atelier Clot, Bramsen & Brunholt. I forbindelse med udstillingerne vil vi også arrangere “talks”, hvor kunstnere eller andre kulturpersonligheder vil fortælle om forskellige temaer indenfor kunstens verden. Der vil være åbne værkstedsdage, hvor interesserede gratis kan få kendskab til det sjældne og spændende håndværk.
}

Åbningstider

Torsdag 13-17
Fredag 13-17
Lørdag 11-14

Eller efter aftale

Adresse

Frederiksø 16A
5700 Svendborg
Danmark

Tel. +45 93 20 68 50
galleri@atelierclot.dk

15.10.-26.11.22  // FREDERIKSØ 16A, 5700 SVENDBORG

OLE AHLBERG

Det er en stor glæde at kunne præsentere efterårets udstilling i galleriet på Frederiksø. Denne gang er det et iøjnefaldende bevis for kunstnerens ret til at udtrykke sig. En vigtig kamp er blevet kæmpet igennem 12 år. En kamp der kom til at handle om krydsfeltet mellem ophavsret og kunstnerisk ytringsfrihed. Tintin som ellers er kendt for at være indbegrebet af retfærdighed, renhed, pænhed er i hænderne på Ole Ahlberg blevet til erotiske billeder hvor Tintin ofte ses med nøgne eller letpåklædte kvinder. Velkommen til en fantastisk udstilling som består af oliemalerier, skulpturer, litografier, kobbertryk og unikaer i skøn forening som Ole Ahlberg har været så generøs at låne os fra sine egne samlinger. Værkerne spænder over ca. 40 år.