MIQUEL BARCELÓ

OBRA GRÁFICA

LITOGRAFIER & RADERINGER

Den 7. oktober åbner en spændende udstilling hos Atelier Clot i Svendborg, der præsenterer en imponerende samling af kunstneren Miquel Barcelós værker. Udstillingen er en unik mulighed for at dykke ned i den talentfulde spanske kunstners univers og udforske hans mesterværker inden for radering og litografi, som han bl.a. har skabt hos det berømte Atelier Clot i Paris.

FERNISERING
Lørdag den 7. oktober
kl. 14-16

Kunstneren vil være tilstede ved ferniseringen. Der er fri entré.

Udstillingen vises
7. okt. – 11. nov. 2023
FRI ENTRÉ

Atelier Clot, Bramsen & Brunholt
Frederiksø 16A
5700 Svendborg

Åbningstider:
Torsdag kl. 13-17
Fredag kl. 13-17
Lørdag kl. 12-14

 

Der er mulighed for at booke en privat fremvisning for kunstforeninger, virksomheder, museer eller større grupper. Kontakt os på email: galleri@atelierclot.dk eller telefon +45 93 20 68 50.

LITOGRAFIER OG RADERINGER

VÆRKFORTEGNELSE

[dnxte_masonary gallery_ids=”12148,12151,12222,12154,12169,12142,12139,12130,12133,12136,12145,12157,12160,12175,12178,12172,12184,12181,12127,12124,12115,12118,12163,12187″ dnxte_columns=”3″ use_overlay=”off” dnxte_show_caption=”on” dnxte_details_position_on_lightbox=”bottom_image” dnxte_lightbox_arrow_color=”#888888″ dnxte_lightbox_close_btn_color=”#888888″ dnxte_lightbox_overlay_bg_color=”rgba(0,0,0,0.75)” dnxte_columns_tablet=”3″ dnxte_columns_phone=”2″ dnxte_columns_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.21.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dnxte_masonary]

MIQUEL BARCELÓ – OBRA GRÁFICA

Miquel Barceló, født den 8. januar 1957 på Mallorca, Spanien, er en internationalt anerkendt kunstner. Han er kendt for sin unikke tilgang til materialer og teknikker samt sin evne til at fusionere traditionelle og moderne kunstformer. 

Barceló har arbejdet med forskellige medier, herunder maleri, skulptur, keramik og grafiske tryk. Hans kunstværker bærer ofte præg af hans fascination for naturen og de ekspressive former, der findes i den. Han formår at skabe intense og dybdegående værker, der samtidig fremviser hans tekniske færdigheder og hans sans for detaljer. Barceló udførte sine første litografier hos Atelier Clot i 1983 og har fra starten af sin karriere haft stor interesse for det grafiske.

Barceló blev introduceret til kunst gennem sin mor, der var maler. Han udviste tidligt en dyb fascination for kunst og begyndte at male i en ung alder. Han fik sin første kunstundervisning på kunstskolen i Palma de Mallorca og fortsatte sine studier på kunstakademiet i Barcelona i 1974. Det var her, at Barceló blev introduceret for den moderne kunstscene og begyndte at udforske nye materialer og teknikker. Han fik sit store gennembrud i 80erne, da han blev valgt til at repræsentere spansk maleri på Documenta i Kassel, en af de mest prestigefyldte kunstudstillinger i verden. Hans anerkendelse og popularitet fortsatte med at vokse. Hans værker blev bemærket for deres unikke stil, der kombinerede abstraktion med figurativt udtryk og han brugte en bred vifte af materialer som sand, ler, sten og maling. 

Selvom han har dybe rødder i Spanien, henter Barceló inspiration fra sine ophold de forskellige steder, hvor han har arbejdet. Barcelona, Portugal, Palermo, Paris, Genève, New York, Himalaya og Vestafrika ud over sin hjemegn Mallorca. De varierede landskaber, han har rejst igennem, har påvirket og formet hans værker, og hans kunst forvandles, når han oplever nye miljøer rundt om i verden – fra de tørre ørkener i Afrika til de klippefyldte landskaber og undervandsuniverset ved de Baleariske Øer.

I 1990 begyndte Barceló en serie af tyrefægtningscener, der var inspireret af en opgave med at skabe en plakat til tyrefægtningsfestivalen i Nîmes i 1988. I disse værker skaber Barceló bemærkelsesværdigt teksturerede overflader, der er fyldt med dynamik og hvirvlende energi. Der er en tydelig parallel mellem, hvordan han skaber sine overflader, og hvordan toreadoren arbejder gennem sandet i arenaen. En del af tyrefægter-motiverne er vist på udstillingen i Svendborg.

Barceló er rigt repræsenteret på ansete museer over hele verden og han har bl.a. udsmykket Santísimo-kapellet i Palma de Mallorcas katedral og kuplen i “Human Rights and the Alliance of Civilizations” i FN i Geneve hvor han dækkede det massive, hvælvede loft af rummet med flerfarvede stalaktitlignende former, som blev malet med pigmenter fra hele verden.

Udstillingen hos Atelier Clot er en enestående chance for at opleve Miquel Barcelós talent og dygtighed inden for radering og litografi. Besøgende vil kunne beundre kunstværker, der repræsenterer en perfekt balance mellem teknisk præcision og kunstnerisk kreativitet. Så sæt kryds i kalenderen den 7. oktober og lad dig fortrylle af Miquel Barcelós fantastiske kunstværker.

Radering

Radering er en grafisk trykteknik, hvor en billedflade indgraveres eller ætses på en metalplade, normalt af kobber eller zink. Pladen belægges med trykfarve, og det overskydende trykfarve fjernes fra de udskårne dele. Papir presses nu mod pladen, og billedet overføres til papiret hvilket skaber det trykte billede. Radering er kendt for sin dybde og detaljerigdom, da de indgraverede linjer kan skabe en bred vifte af nuancer og toner i trykket.

Litografi

Litografi er en teknik, der bruger en kalksten med en porøs overflade til at overføre et billede til papir. Kunstneren tegner eller maler direkte på stenen med fedtholdig blyant eller tusch. Når stenen fugtes og rulles med oliefarve, hæfter farven kun til de fedtede områder. Papir presses mod stenen, og billedet overføres til papiret. Litografi giver kunstneren mulighed for at arbejde med forskellige teksturer og farver for at skabe unikke visuelle effekter.