Nyt fra Atelier Clot, Bramsen & Brunholt

Artikel i Kunstavisen, maj 21

Artikel om åbningen af galleri i Ugeavisen Svendborg
Paris kommer til Frederiksø: Kunst i international klasse på vej til Svendborg
Læs hele artiklen her: https://ugeavisen.dk/ugeavisensvendborg/artikel/paris-kommer-til-frederiksø-kunst-i-international-klasse-på-vej-til-svendborg
Pressemeddelelse
PARIS’ ÆLDSTE LITOGRAFISKE VÆRKSTED ÅBNER GALLERI OG TRYKKERI I SVENDBORG

Atelier Clot i Paris har eksisteret siden 1896 og har siden 1960’erne været dansk ejet af de internationalt anerkendte kunsttrykkere og litografer Peter Bramsen og senere hans søn Christian Bramsen. Peter Bramsen er nu bosat i Svendborg. Christian Bramsen står for den daglige drift i Paris. Det danske forlag, Atelier Clot, Bramsen & Brunholt, som er ejet af Christian Bramsen og Morten Brunholt fra Lundeborg på Fyn, har i Norden de sidste 15 år præsenteret værkerne, som alle er trykt i Paris, ved personlige besøg og messer. Nu er tiden kommet til at åbne galleri og udvide trykkerivirksomheden i Danmark.

Atelier Clot har igennem det sidste års tid ledt efter de helt rigtige lokaler. Så da Svendborg Kommune søgte samarbejdspartnere til at gøre “Frederiksø Kunst & Kultur” til Svendborgs kulturelle og maritime samlingspunkt for borgerne, kunne vi med det samme se, at vi hér ville have noget at bidrage med. At området, som tidligere var adresse for Svendborg Skibsværft, er helt fantastisk med det maritime miljø og sjæl gjorde, at dette var det helt rigtige sted for Atelier Clot! Vi er sikre på, at vi vil være et aktiv for fællesskabet og ser det som en unik mulighed for at få dansk og international kunst til ikke bare Frederiksø, men til Svendborg. Dette vil tiltrække publikum og kunstnere fra både Danmark, Frankrig og resten af Europa.

PROJEKTET »PARIS KOMMER TIL FREDERIKSØ«
Vore ambitioner med dette projekt er, at skabe et kulturelt rum, som både har fokus på at bevare og udvikle det gamle kunsthåndværk litografi og samtidig give brugerne af Frederiksø kunstneriske oplevelser af international klasse. Via vores store netværk vil vi invitere danske og internationalt anerkendte kunstnere til at arbejde på værkstedet og samtidig give dem mulighed for, at udstille de værker der bliver fremstillet. Galleriet vil udstille værker med de i forvejen tilknyttede kunstnere som f.eks. professor Bjørn Nørgaard, billedhugger; Martin Bigum, billedkunstner og kendt fra Kunstquizzen på DR og Lars Nørgård med hvem vi i 2017 udgav verdens største litografi med titlen The French Clot-Nection. Værket vil kunne opleves i galleriet i Svendborg.

Ligeledes er det vor ambition at lave historiske udstillinger i galleriet med bl.a. den kendte kunstnerfraktion C-O-B-R-A-gruppen, som talte medlemmer som Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Corneille, Carl-Henning Pedersen m.fl. som alle har udført værker på værkstedet i Paris.

Vi vil løbende sætte nye udstillinger op. Minimum 4 gange årligt vil der blive arrangeret ferniseringer som vil være åbne for alle interesserede. Det vil blive annonceret i pressen og på sociale medier. Udstillingerne vil herefter kunne opleves i galleriets åbningstid. Galleriet vil være åbent hele året rundt. I forbindelse med udstillingerne vil vi også arrangere “talks”, hvor kunstnere eller andre kulturpersonligheder vil fortælle om forskellige temaer indenfor kunstens verden. Der vil være åbne værkstedsdage, hvor interesserede gratis kan få kendskab til det sjældne og spændende håndværk.

ATELIER CLOT – SIDEN 1896
Atelier Clot er i dag det ældste værksted for trykning af originale litografier i Paris. Litografiet opstod i 1796, hvor tyske Aloys Senefelder eksperimenterede sig frem til teknikken, og i starten brugte den som en billig metode til reproduktion af teaterplakater. 100 år senere får den franske litograf Auguste Clot, som én af de første, øjnene op for teknikken som en selvstændig kunstform. Det blev en god måde at lave original kunst – og samtidig gøre det tilgængeligt til et bredere publikum.

Grundlæggeren, Auguste Clot, blev allerede i slutningen af forrige århundrede betragtet som hovedstadens fineste kunsttrykker. Fra 1896 blev der på Clots presser trykt de smukkeste mesterværker signeret af impressionister som Degas, Cézanne, Renoir, Sisley, Redon, Bonnard, Vuillard, Signac, Munch, Rodin og mange andre. Auguste Clot fortsatte som leder af sit atelier indtil 1934, hvor sønnen André efterfulgte ham, hvor også Rouault, Matisse, Denis, Roussel, Guillaumin, Foujita og andre havde deres virke. Peter Bramsen bliver i 1963 medejer og i 1965 oprettes forlaget Éditions Atelier Clot.

Værkstedet flytter i 1968 fra Rue du Cherche-Midi til større lokaler i Rue Vieille du Temple midt i Marais-kvarteret. Her kommer dygtige håndværkere og anerkendte kunstnere for at arbejde på sten. Af navne kan nævnes Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Bram Van Velde, Lindstrøm, Wyckaert, Pol Bury, Topor, Arman, Saura, Bjørn Nørgaard, Voss, Toledo, Michaux og andre. Christian Bramsen bliver partner i 1988 og han er garanti for, at den høje standard fortsætter. Christian Bramsen er international orienteret og udover at være cheftrykker, bruger han sin erfaring på at sætte udstillinger op i ind og udland med de kunstnere der i dag er tilknyttet forlaget.

I 2004 overtager Morten Brunholt repræsentationen af værkstedet og forlaget i Skandinavien. I 2013 opretter Christian Bramsen og Morten Brunholt det danske forlag Atelier Clot, Bramsen & Brunholt.

I påsken 2021 åbnes galleri og litografisk værksted på Frederiksø i Svendborg. De daglige ledere er Charlotte og Morten Brunholt.

———————————————————

FAKTA
* Atelier Clot er Paris’ ældste kunsttrykkeri.
* Atelier Clot, Bramsen & Brunholt ejes og drives i dag af Christian Bramsen som bor i Paris og Morten Brunholt som bor i Lundeborg på Fyn.
* Gennem årene har værkstedet arbejdet sammen med Lautrec, Degas, Cézanne, Renoir, Sisley, Redon, Bonnard, Vuillard, Signac, Munch, Rodin, Rouault, Matisse, Denis, Roussel, Guillaumin, Foujita, Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Bram Van Velde, Lindstrøm, Wyckaert, Pol Bury, Topor, Arman, Saura, Bjørn Nørgaard, Voss, Toledo, Michaux, Lars Nørgård, Martin Bigum, Peter Martensen, Mie Mørkeberg, Trine Boesen, Anette Harboe Flensburg m.fl.
* Galleriet åbnes den 2. april 2021.
* Se mere på www.atelierclot.dk.

———————————————————

KONTAKT
Atelier Clot, Bramsen & Brunholt
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg

Charlotte Brunholt, tlf. 20766850
Morten Brunholt, tlf. 60882670

galleri@atelierclot.dk
www.atelierclot.dk

Atelier Clot åbner galleri i Svendborg

Det glæder os meget, at kunne fortælle at Atelier Clot, Bramsen & Brunholt nu åbner fysisk galleri og litografisk værksted i Svendborg. Galleriet kommer til at ligge på Frederiksøen – en del af Svendborg Havn – i de gamle værftsbygninger. Beliggenheden er helt unik midt i Svendborgs enestående maritime miljø. Vi bliver en del af Frederiksø Kunst og Kultur, som er et fællesskab af maritime erhverv og mangfoldige kulturelle tiltag. Vi glæder os meget til at komme igang og forventer at kunne invitere til den første fernisering den sidste weekend i februar.

Der arbejdes på nye spændende værker af Peter Martensen i Paris

 

Vi har lige haft glæden af at have besøg af Peter Martensen, som er i fuldt gang med at udføre nye litografier på værkstedet i Paris. Peter er født i 1953 i Odense og uddannet på Det fynske Kunstakademi i Odense 1971-1977 og Kunstakademiet i København 1982-1984. Han bor og arbejder i Odsherred. Soloudstillinger i hele verden. Det er første gang Peter besøger os i Paris, men vi glæder os allerede til at byde ham velkommen snart igen.

Velkommen til Atelier Clot, Bramsen & Brunholts nye hjemmeside
Vores nye hjemmeside er i luften. Vi håber du vil finde den inspirerende og overskuelig. Alle værker er enten delt op i kunstner-kategori eller et samlet overblik. Hjemmesiden er på dansk, engelsk og fransk.

Kommende og afholdte arrangementer

fernisering

Udstilling med Meyso // 11.09.-16.10.2021

Soloudstilling med Meyso, streetartist fra Paris.
Fernisering 10.09.21 kl. 17-21.
ATELIER CLOT, BRAMSEN & Co, 19 rue Vieille du Temple, 75004 Paris

Works Art Fair // 26.09.-19.09.2021

Works Art Fair er en ny og ambitiøs kunstmesse i Århus med international kant. Se mere på www.worksartfair.dk
Godsbanen, 
Rå Hal, indgang 3C, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Enter Art Fair 2021 // 27.08.-29.08.2021

Innovativ ny kunstmesse i Tunnelfabrikken, København – se mere på www.enterartfair.com

Urban Art Fair // 10.06.-13.06.2021

Urban Art Fair er den første kunstmesse, der har dedikeret sig til urban kunst. Se mere på www.urbanartfair.com
Le Carreau du Temple, 90 rue de la Folie-Méricourt, 75011 PARIS

fernisering

Åbning af galleri og litografisk værksted // 02.04.-05.04.2021

Galleriet åbner og vi holder FERNISERINGSWEEKEND fra fredag den 2. april til mandag den 5. april. Åbningstider er fredag 13-18 og lørdag, søndag og mandag kl. 13-17. Alle er velkomne! På grund af corona-restriktionerne vil der ikke være taler ved åbningen. Der vil være begrænset antal gæster, så det vil være en fordel at sprede besøg ud over hele weekenden – eller væbne sig med tålmodighed. Husk mundbind.
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg, galleri@atelierclot.dk

BOLIG MAD DESIGN // 19.03.-21.03.2021

Danmarks lækreste bolig- og livsstilsmesse i Odense. Alt det bedste inden for bolig, mode, livsstil, design og gastronomi. Se mere på www.boligmaddesign.dk
Ørbækvej 350, 5220 Odense 

fernisering

Enter Art Fair 2020 // 27.08.-30.08.2020

Innovativ ny kunstmesse i Tunnelfabrikken, København – se mere på www.enterartfair.com

Art Herning 2020 // 24.01.-26.01.2020

Art Herning 2019 // 01.02.-03.02.2019

Art Herning 2018 // 26.01.-28.01.2018

Inspiration

Online magasin

Læs vores inspirations-magasin online. Her finder du eksempler på nye udgivelser. Spændende historier om f.eks. hvordan verdens største litografi blev en realitet. Eller Pierre Alechinskys første møde med værkstedet i Paris og meget mere…

katalog med rammer

Håndlavede rammer

Indrammet grafik i smukke håndlavede rammer af lindetræ med indlæg af ibenholt. Alle værker er i begrænset oplag, nummereret og signeret af kunstnerne. Læs vores online katalog og lad dig inspirere.