Nyt fra Atelier Clot, Bramsen & Brunholt

SUMMERSALE - UGE 28

Uge 28 … flere spændende kunstnere!

Vi er glade for at kunne præsentere vores særlige SUMMERSALE…. Hen over sommeren tilbyder vi hele 30% rabat på et nøje udvalgt sortiment af vores fineste litografier. Denne uge byder på værker af Ole Ahlberg, Trine Boesen og Rasmus Eckhardt. Skynd dig at gør en god handel, inden næste uges spændende tilbud afsløres. Vi lover, at det også bliver godt! Tilbuddet gælder fra i dag og en uge frem. Det kan ikke kombineres med andre rabatter.

RABATKODE: SUMMERSALE28

Koden tastes i forbindelse med betaling og rabatten vil blive fratrukket. (Bestillinger inden søndag den 14.7. vil blive afsendt mandag. Bestillinger herefter vil blive afsendt i uge 31).

Ole Ahlberg – The Getaway

SUMMERSALE
5600,- / €726
(Normalpris kr. 8000,- / €1037,5)

Originalt farvelitografi. Oplag: 150 ex. Format: 76 x 60 cm.

 

Trine Boesen – Bon voyage

SUMMERSALE
2450,- / €315
(Normalpris kr. 3500,- / €450)

Originalt farvelitografi. Oplag: 120 ex. Format: 63 x 46,5 cm.

 

Trine Boesen – STOP

SUMMERSALE
2450,- / €315
(Normalpris kr. 3500,- / €450)

Originalt farvelitografi. Oplag: 120 ex. Format: 63 x 46,5 cm.

Rasmus Eckhardt – Uden titel 1

SUMMERSALE
2940,- / €385
(Normalpris kr. 4200,- / €550)

Originalt farvelitografi. Oplag: 120 ex. Format: 76 x 54 cm.

 

Rasmus Eckhardt – Uden titel 2

SUMMERSALE
2940,- / €385
(Normalpris kr. 4200,- / €550)

Originalt farvelitografi. Oplag: 120 ex. Format: 76 x 54 cm.

Rasmus Eckhardt – Uden titel 3

SUMMERSALE
2450,- / €385
(Normalpris kr. 3500,- / €450)

Originalt farvelitografi. Oplag: 120 ex. Format: 61 x 45,5 cm.

.

Rasmus Eckhardt – Uden titel 4

SUMMERSALE
2450,- / €385
(Normalpris kr. 3500,- / €450)

Originalt farvelitografi. Oplag: 120 ex. Format: 61 x 45,5 cm.

.

Åbningstider i galleriet

Torsdag og fredag kl. 13-17 + lørdag kl. 12-14
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg
Kontakt os på telefon +45 93 20 68 50 eller galleri@atelierclot.dk hvis I ønsker at besøge os udenfor de faste åbningstider.
LUKKET I UGE 29 & 30

SUMMERSALE - UGE 27

Sommeren er over os, og det skal fejres!

Vi er glade for at kunne præsentere vores særlige SUMMERSALE…. de næste 5 uger tilbyder vi hele 30% rabat på et nøje udvalgt sortiment af vores fineste litografier. Denne uge byder på værker af Søren Behncke og Lars Nørgård. Skynd dig at gør en god handel, inden næste uges spændende tilbud afsløres. Vi lover, at det også bliver godt! Tilbuddet gælder til og med 12. juli 24. Det kan ikke kombineres med andre rabatter.

RABATKODE: SUMMERSALE27

Koden tastes i forbindelse med betaling og rabatten vil blive fratrukket

 

Lars Nørgård, X Liontamer I
Normalpris kr. 3800,- / €500
SUMMERSALE kr. 2660,- / €350
Lars Nørgård, X Liontamer II
Normalpris kr. 3800,- / €500
SUMMERSALE kr. 2660,- / €350

SUMMERSALE kr. 2660,- / €350


Søren Behncke, Albert Mertz
Normalpris kr. 3800,- / €500
SUMMERSALE kr. 2660,- / €350

Søren Behncke, Asger Jorn
Normalpris kr. 3800,- / €500
SUMMERSALE kr. 2660,- / €350

Åbningstider i galleriet

Torsdag og fredag kl. 13-17 + lørdag kl. 12-14
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg
Kontakt os på telefon +45 93 20 68 50 eller galleri@atelierclot.dk hvis I ønsker at besøge os udenfor de faste åbningstider.
LUKKET I UGE 29 & 30

Nye litografier af Mie Olise Kjærgaard

Den danske kunstner Mie Olise Kjærgaard var i foråret i Paris og udføre 2 spændende nye litografier. De er nu blevet signeret og kan bestilles på webshoppen. De kan fysisk ses i vores galleri på Frederiksø i Svendborg og vil blive vist på årets Enter Art Fair i uge 35. Vi er på stand 53. Mie Olise Kjærgaard arbejder med maleri, grafik, skulptur og installationer. Uddannet fra Central St. Martins i London i 2007. Hun har malet siden hun var 15 år, og hendes kunstneriske rejse har været lang og snoet, idet hun startede med kvindefiguration og en feministisk vinkel i sine teenageår. De seneste år har hun vendt tilbage til dette udgangspunkt, hvilket ses i de to nye litografier. Ønskes indramning er vi gerne behjælpelige. Pris for ramme med afstandsliste og museumsglas kr. 2500. Vælg mellem: røget eg, almindelig eg eller sort ramme. Forvent ca. en måneds ekstra leveringstid til indramning. Afhentning i Svendborg.

Udstillingsplakater til salg

Oplev magien fra dine favoritudstillinger i dit eget hjem med vores kvalitetsudstillingsplakater, nu tilgængelige i webshoppen. Hvert motiv er nøje udvalgt for at fange stemningen fra den originale udstilling. Skab et personligt rum fyldt med kunstneriske minder, der bringer glæde og inspiration. Plakaterne er alle trykt på kraftigt papir i offset. Se alle plakaterne her: https://atelierclot.dk/udstillingsplakater/

Peter Bramsen - Kunst på sten

En enestående kunstoplevelse venter på havnen i Svendborg, hvor Atelier Clot, Bramsen & Brunholt den 18. november åbner en ekstraordinær salgs-udstilling med litografier udvalgt af litografen Peter Bramsen selv. 

Udstilling af værker fra litografens egen samling kaster lys over Peter Bramsens 60 år lange karriere og hans betydelige bidrag til ­kunstverdenen. De ca. 50 værker er nøje udvalgt af Peter Bramsen selv ud fra personlige relationer og tekniske finesser, der fremhæver hans enestående talent og passion for håndværket.

Peter Bramsen – Kunst på sten

Miquel Barceló - Obra Gráfica (Litografier & Raderinger)

Den 7. oktober åbner en spændende udstilling hos Atelier Clot i Svendborg, der præsenterer en imponerende samling af kunstneren Miquel Barcelós værker. Udstillingen er en unik mulighed for at dykke ned i den talentfulde spanske kunstners univers og udforske hans mesterværker inden for radering og litografi, som han bl.a. har skabt hos det berømte Atelier Clot i Paris.

Miquel Barceló udstillingskatalog

Udstilling med Ole Ahlberg

Det er en stor glæde at kunne præsentere efterårets nye udstilling i galleriet på Frederiksø. Denne gang er det et iøjnefaldende bevis for kunstnerens ret til at udtrykke sig. En vigtig kamp er blevet kæmpet igennem 12 år. En kamp der kom til at handle om krydsfeltet mellem ophavsret og kunstnerisk ytringsfrihed. Tintin som ellers er kendt for at være indbegrebet af retfærdighed, renhed, pænhed er i hænderne på Ole Ahlberg blevet til erotiske billeder hvor Tintin ofte ses med nøgne eller letpåklædte kvinder. Kampen startede i 1998 hvor Ole havde to udstillinger i Hergés hjemby, Bruxelles. Her blev hans første erotiske Tintin-billeder udstillet. Det gik ikke stille for sig. Kvinder demonstrerede foran galleriet imod brugen af kvinderne i kunsten. Der blev både krævet erstatning og at billederne skulle destrueres. Men må man være smagsdommer og kræve kunst destrueret? Det besluttede Ole Ahlberg at få prøvet ved den belgiske domstol. Det førte til en retssag, hvor Ole Ahlberg til sidst vandt retten til at udtrykke sig kunstnerisk. En vigtig sejr, der gjorde at ophavsretsloven blev justeret i flere lande. 

Ole Ahlberg har i det meste af sin karriere dyrket sammenstødet mellem det uskyldige og … det modsatte. Tintin bliver i Oles hænder til mere end det perfekte idol, som aldrig træder ved siden af. Men han bliver sat ind i det virkelige liv, som er en del mere komplekst og som er drevet af lyst, skønhed og hvad der ellers fanger os hver især. På udstillingen vil også blive vist eksempler på hans tidligere værker. Surrealistiske motiver hvor fuglen er fanget i maleriet i stedet for at få sin frihed eller den gigantiske sommerfugl i buret ved siden af et åbent vindue. Modsætningerne og kontrasterne er og har altid været et fælles tema i Ahlbergs virke.

Ole kommer til Paris

Som ganske ung stifter Ole Ahlberg for første gang bekendtskab med Atelier Clot i Paris i 1979. Peter Bramsen tager imod den unge kunstner som er kommet til Paris for at udvikle sig som kunstner. Han havde kun et lille budget, men går alligevel ind på værkstedet for at få trykt en kunstplakat. Bramsen forbarmer sig over den unge visionære kunstner og trykker en plakat. Det bliver starten på et langt venskab mellem de to. Og Oles samarbejde med værkstedet i Paris er fortsat frem til i dag. 

Vi glæder os til at byde velkommen til en fantastisk udstilling som består af oliemalerier, skulpturer, litografier, kobbertryk og unikaer i skøn forening som Ole Ahlberg har været så generøs at låne os fra sine egne samlinger. Værkerne spænder over ca. 40 år. Vel mødt til udstillingen som åbner med fernisering den 15. oktober kl. 14. Alle er velkomne og Ole Ahlberg vil være tilstede.

 

 

Berlingske Tidende - AOK 3. marts 2022 - Putin, vindmøller, kalksten og fredens kedsommelighed
Artikel i Berlingske Tidendes tillæg AOK

Interview med Bjørn Nørgaard i AOK (Berlingske Tidende) 3.3.22

Jubilæumsudstilling

Atelier Clot – 125 år med litografi

Med et års forsinkelse fejrer vi nu Atelier Clot’s 125 års jubilæum. Det markeres med en enestående salgsudstilling med originale litografier af Pierre Bonnard, Auguste Rodin, Renoir, Asger Jorn, Man Ray, Sigmar Polke, Wallace Ting, Kurt Trampedach, Pierre Alechinsky, Antonio Saura, Tom Krøjer, Kjell Nupen, Miquel Barceló, Fransisco Toledo m.fl. Alle værker er trykt hos Atelier Clot i Paris igennem de sidste 125 år. Derudover præsenterer vi alle vores nyere udgivelser med både danske og internationale kunstnere som har været i Paris i de seneste år. Bl.a. Martin Bigum, Anette Harboe Flensburg, Morten Schelde, Paco Pomet, Jacob Rantzau, Peter Martensen, Ole Ahlberg, Marie-Dolma Chophel, Bjørn Nørgaard, Lars Nørgård.

Atelier Clot er i dag verdens ældste litografiske værksted fra 1896.
Grundlagt af Auguste Clot, som var én af de dygtigste litografer i Paris. Hans samarbejde med en af datidens største kunsthandlere, Ambrosius Vollard om at udgive kunst med kunstnere som Renoir, Degas og Toulouse Lautrec gjorde, at de blev kendt som pionererne indenfor stentrykket som kunstform. Dermed var grunden lagt til værkstedets fantastiske historie. 

Det høje niveau fortsætter!!
Tiden gik og i slutningen af 1950’erne kom der en ung nyuddannet litograf, Peter Bramsen, til Paris. Han blev uddannet fra I. Christian Sørensen i København. Efter svendeprøve med bronzemedalje arbejdede han en tid i København, men støttet af et legat fra Håndværkerbanken og Knud Højgaards fond rejste han i 1959 til Paris for at videreuddanne sig.  

Allerede i 1963 var Bramsens position som litograf slået så grundigt fast, at han kunne indtræde i den litografiske virksomhed som var grundlagt af Auguste Clot. Virksomheden var gået i arv til grundlæggerens barnebarn, Guy Georges, som ikke selv var fagmand. Peter Bramsen blev hurtigt partner i det gamle værksted. I 1965 blev Clot, Bramsen & Georges stiftet og Bramsen blev kunstnerisk og faglig leder. Han tilskrives æren for at værkstedet på det tidspunkt igen fik status af Paris’ fineste kunsttrykkeri. Og værkstedet indtager nu en fremtrædende position i europæisk grafik.

Den første Bramsen trykker med, er Arne Haugen Sørensen, som stadig er tilknyttet trykkeriet. Senere er det kunstnere som Asger Jorn og de fleste andre af CoBrA-gruppen som har deres virke på værkstedet. Men der kommer kunstnere fra hele verden til Atelier Clot, for at trykke. Paris er i 60’erne er en smeltedigel for grafisk kunst. I slutningen af 60’erne flytter værkstedet til den nuværende adresse i Marais-kvarteret. Meget centralt i byen.

Særligt bemærkelsesværdigt er det nære samarbejde Peter Bramsen får med Asger Jorn. Samarbejdet mellem Peter Bramsen og Asger Jorn er en vigtig del af Atelier Clot’s historie der bl.a. manifesterede sig i den berømte farvetræsnitserie Etudes et surprises fra 1972. Asger Jorn nåede at lave ca. 65 af sine sidste bedste værker i de sidste 7 år af sit liv. 

Af andre danske kunstnere der har nydt godt af Bramsens høje faglige og tekniske niveau kombineret med værkstedets inspirerende atmosfære kan nævnes Ejler Bille, Mogens Andersen, Egil Jacobsen, Carl-Henning Pedersen og Bjørn Nørgaard. Igennem årene nåede 3-400 udenlandske kunstnere også at arbejde på værkstedet med Bramsen. Bl.a. kan nævnes Pierre Alechinsky, Corneille og Antonio Saura m.fl. 

Sønnen Christian Bramsen bliver partner i 1988 og han står som garant for, at den høje standard fortsætter. Christian er uddannet bogtrykker og litograf i Frankrig. Og viderefører hermed det høje faglige og kunstneriske niveau. Senest er tredje generation af Bramsen familien trådt ind i virksomheden. Christians søn Victor er uddannet kunsthandler i Frankrig, og er daglig leder af galleriet i Paris.

Værkstedet i Paris har været repræsenteret i Danmark i over 30 år. I 2004 overtager Morten Brunholt repræsentationen af værkstedet og forlaget i ­Skandinavien. I 2013 opretter Morten og Christian det danske forlag Atelier Clot, ­Bramsen & Brunholt. Forlaget udgiver dansk og international kunst i højeste kvalitet. Og siden 2021 har litografierne været vist frem i galleriet på Frederiksø i Svendborg, der til dagligt ledes af Charlotte og Morten Brunholt. 

Det tætte forhold til danske kunstnere er fortsat helt frem til i dag, hvor værkstedet stadig ynder at invitere danske kunstnere på et arbejdsophold til Paris, for at arbejdet på Clot’s gamle kalksten. Der emmer af historie og inspirationen er stor, når kunstnerne besøger værkstedet i Marais-kvarteret. De bliver en del af den samme historie som Renoir, Degas, Munch har skabt. I dag er det kunstnere som Martin Bigum, Jacob Rantzau, Anette Harboe Flensburg, Mie Mørkeberg, Peter Martensen, Morten Schelde som har deres gang på værkstedet. 

Kom ned på havnen i Svendborg og oplev hele den spændende historie.
Udstillingen vises til 8. oktober 2022.

Artikel om åbningen af galleri i Ugeavisen Svendborg
Paris kommer til Frederiksø: Kunst i international klasse på vej til Svendborg
Læs hele artiklen her: https://ugeavisen.dk/ugeavisensvendborg/artikel/paris-kommer-til-frederiksø-kunst-i-international-klasse-på-vej-til-svendborg
Nyt samarbejde med indretningsartikekt, Katrine Martensen-Larsen

Auguste Clot grundlagde i 1896 vores litografiske værksted – han var én af de første til at bruge litografiet som kunstform, med det formål at gøre kunsten tilgængelig for et større publikum. Dengang var det kunstnere som Renoir, Degas og Toulouse Lautrec som pludselig blev tilgængeligt for kunstelskere som kun turde drømme om at eje værker af disse navne. Men det var ikke alene prisen der gjorde litografiet til det populære medie det er i dag. Det stoflige udtryk i bomuldspapiret med det mættede farvelag, den helt præcise gengivelse af kunstnerens tegning på stenen har gjort kunstformen til et populært valg for kunstner såvel som samler.

I dag er det stadig et populært valg. Kunstneren får mulighed for at udfordre sig selv med en teknik som, for de fleste, ligger et stykke uden for sin egen komfortzone. Her er det et meget tæt samarbejde mellem litograf og kunstner der giver det perfekte resultat. At turde at slippe kontrollen en smule og se hvordan et litografi bliver bygget op farve efter farve – for til sidst at fremstå som et perfekt og færdigt værk!

I indretningen er litografiet også et oplagt valg. I den moderne indretning er kunst blevet en mere og mere integreret del af udtrykket. Kunst er ikke længere noget man kun ser på museer og gallerier. Det er muligt at erhverve sig god kunst til sin indretning som ikke bare er en dekoration, men noget der fortæller en historie og som har en betydning. Her er vores litografier oplagte valg. Udvalget er stort. Der er litografier til den nordiske afdæmpede indretning og der er kunst til det mere ekspressive udtryk. 

Vores serie Éditions Petit er en serie af små litografier som er specielt velegnet til indretning af hjemmet. Det er originale litografier i mindre formater, som alle er trykt i små oplag på vores litografiske værksted i Paris. Hvert litografi er signeret og nummereret af kunstneren og indrammet i eksklusiv ramme. Vores håndlavede ramme, er noget af det fineste håndværk, man kan finde. Materialerne er nøje udvalgt og sammensat, så det fremhæver litografiet på bedste vis. Rammen er af massivt lindetræ med indlæg af ibenholt. Glaslisten er i massivt egetræ.

Vi er glade for at indretningsarkitekt Katrine Martensen-Larsen har set potentialet i netop denne serie. Katrine Martensen-Larsen har netop udgivet bogen LIVING WITH ART – en bog som inspirerer læseren til at bruge kunsten som et personligt udtryk i indretningen. Katrine har næsten 30 års erfaring i at hjælpe danskerne med indretningen. Hun har inspireret os gennem hendes bøger og tvudsendelser, hvor hun har vist at indretning handler mere om personlighed end hvad der er “rigtigt og forkert”. Nu kan vores serie Éditions Petit også købes hos Katrine. Hun har udvalgt sine personlige favoritter, som passer med det hun selv står for i hendes arbejde. Nemlig det personlige sammen med det monokrome, nordiske og kølige look – se hvilke af vores litografier Katrine har valgt…

Éditions Petit – Katrine Martensen-Larsen

 

Artikel i Kunstavisen, maj 21

Pressemeddelelse
PARIS’ ÆLDSTE LITOGRAFISKE VÆRKSTED ÅBNER GALLERI OG TRYKKERI I SVENDBORG

Atelier Clot i Paris har eksisteret siden 1896 og har siden 1960’erne været dansk ejet af de internationalt anerkendte kunsttrykkere og litografer Peter Bramsen og senere hans søn Christian Bramsen. Peter Bramsen er nu bosat i Svendborg. Christian Bramsen står for den daglige drift i Paris. Det danske forlag, Atelier Clot, Bramsen & Brunholt, som er ejet af Christian Bramsen og Morten Brunholt fra Lundeborg på Fyn, har i Norden de sidste 15 år præsenteret værkerne, som alle er trykt i Paris, ved personlige besøg og messer. Nu er tiden kommet til at åbne galleri og udvide trykkerivirksomheden i Danmark.

Atelier Clot har igennem det sidste års tid ledt efter de helt rigtige lokaler. Så da Svendborg Kommune søgte samarbejdspartnere til at gøre “Frederiksø Kunst & Kultur” til Svendborgs kulturelle og maritime samlingspunkt for borgerne, kunne vi med det samme se, at vi hér ville have noget at bidrage med. At området, som tidligere var adresse for Svendborg Skibsværft, er helt fantastisk med det maritime miljø og sjæl gjorde, at dette var det helt rigtige sted for Atelier Clot! Vi er sikre på, at vi vil være et aktiv for fællesskabet og ser det som en unik mulighed for at få dansk og international kunst til ikke bare Frederiksø, men til Svendborg. Dette vil tiltrække publikum og kunstnere fra både Danmark, Frankrig og resten af Europa.

PROJEKTET »PARIS KOMMER TIL FREDERIKSØ«
Vore ambitioner med dette projekt er, at skabe et kulturelt rum, som både har fokus på at bevare og udvikle det gamle kunsthåndværk litografi og samtidig give brugerne af Frederiksø kunstneriske oplevelser af international klasse. Via vores store netværk vil vi invitere danske og internationalt anerkendte kunstnere til at arbejde på værkstedet og samtidig give dem mulighed for, at udstille de værker der bliver fremstillet. Galleriet vil udstille værker med de i forvejen tilknyttede kunstnere som f.eks. professor Bjørn Nørgaard, billedhugger; Martin Bigum, billedkunstner og kendt fra Kunstquizzen på DR og Lars Nørgård med hvem vi i 2017 udgav verdens største litografi med titlen The French Clot-Nection. Værket vil kunne opleves i galleriet i Svendborg.

Ligeledes er det vor ambition at lave historiske udstillinger i galleriet med bl.a. den kendte kunstnerfraktion C-O-B-R-A-gruppen, som talte medlemmer som Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Corneille, Carl-Henning Pedersen m.fl. som alle har udført værker på værkstedet i Paris.

Vi vil løbende sætte nye udstillinger op. Minimum 4 gange årligt vil der blive arrangeret ferniseringer som vil være åbne for alle interesserede. Det vil blive annonceret i pressen og på sociale medier. Udstillingerne vil herefter kunne opleves i galleriets åbningstid. Galleriet vil være åbent hele året rundt. I forbindelse med udstillingerne vil vi også arrangere “talks”, hvor kunstnere eller andre kulturpersonligheder vil fortælle om forskellige temaer indenfor kunstens verden. Der vil være åbne værkstedsdage, hvor interesserede gratis kan få kendskab til det sjældne og spændende håndværk.

ATELIER CLOT – SIDEN 1896
Atelier Clot er i dag det ældste værksted for trykning af originale litografier i Paris. Litografiet opstod i 1796, hvor tyske Aloys Senefelder eksperimenterede sig frem til teknikken, og i starten brugte den som en billig metode til reproduktion af teaterplakater. 100 år senere får den franske litograf Auguste Clot, som én af de første, øjnene op for teknikken som en selvstændig kunstform. Det blev en god måde at lave original kunst – og samtidig gøre det tilgængeligt til et bredere publikum.

Grundlæggeren, Auguste Clot, blev allerede i slutningen af forrige århundrede betragtet som hovedstadens fineste kunsttrykker. Fra 1896 blev der på Clots presser trykt de smukkeste mesterværker signeret af impressionister som Degas, Cézanne, Renoir, Sisley, Redon, Bonnard, Vuillard, Signac, Munch, Rodin og mange andre. Auguste Clot fortsatte som leder af sit atelier indtil 1934, hvor sønnen André efterfulgte ham, hvor også Rouault, Matisse, Denis, Roussel, Guillaumin, Foujita og andre havde deres virke. Peter Bramsen bliver i 1963 medejer og i 1965 oprettes forlaget Éditions Atelier Clot.

Værkstedet flytter i 1968 fra Rue du Cherche-Midi til større lokaler i Rue Vieille du Temple midt i Marais-kvarteret. Her kommer dygtige håndværkere og anerkendte kunstnere for at arbejde på sten. Af navne kan nævnes Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Bram Van Velde, Lindstrøm, Wyckaert, Pol Bury, Topor, Arman, Saura, Bjørn Nørgaard, Voss, Toledo, Michaux og andre. Christian Bramsen bliver partner i 1988 og han er garanti for, at den høje standard fortsætter. Christian Bramsen er international orienteret og udover at være cheftrykker, bruger han sin erfaring på at sætte udstillinger op i ind og udland med de kunstnere der i dag er tilknyttet forlaget.

I 2004 overtager Morten Brunholt repræsentationen af værkstedet og forlaget i Skandinavien. I 2013 opretter Christian Bramsen og Morten Brunholt det danske forlag Atelier Clot, Bramsen & Brunholt.

I påsken 2021 åbnes galleri og litografisk værksted på Frederiksø i Svendborg. De daglige ledere er Charlotte og Morten Brunholt.

———————————————————

FAKTA
* Atelier Clot er Paris’ ældste kunsttrykkeri.
* Atelier Clot, Bramsen & Brunholt ejes og drives i dag af Christian Bramsen som bor i Paris og Morten Brunholt som bor i Lundeborg på Fyn.
* Gennem årene har værkstedet arbejdet sammen med Lautrec, Degas, Cézanne, Renoir, Sisley, Redon, Bonnard, Vuillard, Signac, Munch, Rodin, Rouault, Matisse, Denis, Roussel, Guillaumin, Foujita, Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Bram Van Velde, Lindstrøm, Wyckaert, Pol Bury, Topor, Arman, Saura, Bjørn Nørgaard, Voss, Toledo, Michaux, Lars Nørgård, Martin Bigum, Peter Martensen, Mie Mørkeberg, Trine Boesen, Anette Harboe Flensburg m.fl.
* Galleriet åbnes den 2. april 2021.
* Se mere på www.atelierclot.dk.

———————————————————

KONTAKT
Atelier Clot, Bramsen & Brunholt
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg

Charlotte Brunholt, tlf. 20766850
Morten Brunholt, tlf. 60882670

galleri@atelierclot.dk
www.atelierclot.dk

Velkommen til Atelier Clot, Bramsen & Brunholts nye hjemmeside
Vores nye hjemmeside er i luften. Vi håber du vil finde den inspirerende og overskuelig. Alle værker er enten delt op i kunstner-kategori eller et samlet overblik. Hjemmesiden er på dansk, engelsk og fransk.
Bjørn Nørgaard - Grafiske Arbejder

Den 12. februar åbner soloudstillingen »Bjørn Nørgaard – Grafiske Arbejder« i galleriet hos Atelier Clot, Bramsen & Brunholt på Frederiksø 16A. Hér vil blive vist grafik fra 5 årtier. Udstillingen vises frem til 2. april 2022.

Det er med stor glæde og stolthed at vi kan byde velkommen til denne soloudstilling med litografier gennem fem årtier af Bjørn Nørgaard. Han er blevet en uløselig del af Atelier Clots historie. Gennem årene har han på værkstedet i Paris udført værker som både provokerer, undrer og begejstrer. Lige fra værket »Min mormors kolonihavehus« fra 1978, som oser af hygge til værket »Krigen« fra 2015, som sætter fokus på krigens gru, og med modstykket eller måske løsningen værket »Kvinden«, som det fredsskabende mål. At turde at sætte fokus på så store og følsomme emner er beundringsværdigt og vigtigt – og det gør Bjørn Nørgaard.

Hovedværket på udstillingen er serien: »Triptykon, Krigen, Kvinden, Freden« som består af fire serier i fire størrelser – X, Y, Z og Æ.

Triptykon er græsk og betyder trefoldet. I middelalderen blev det brugt om en trefløjet altertavle hvor sidefløjene lukkes over midterpartiet. I moderne kunst er dette triptykon motiv brugt som en minitegneserie, hvor de tre billeder udgør et episk forløb. 

Bjørn Nørgaard fortæller: “I 2014 var jeg i Dresden for at se en stor udstilling omkring en triptykon af Otto Dix »Krigen« med alle forarbejder, kartoner og dokumentation fra 1.verdenskrig, en del skitser var udført i skyttegravene. Da begrebet krig er rykket tæt på i Europa, og vi kan diskutere, om 3.verdenskrig har været i gang i en årrække, var besøget i Dresden et studiebesøg med det formål at udføre en triptykon som litografi hos Christian Bramsen og venner i Paris.

»Krigen – Kvinden – Freden«, er i modsætning til Otto Dix »Krigen« et forsøg på at diskutere, at vi har et valg, krigen er ikke et deterministisk vilkår, men i bedste fald en del af en politisk proces, og forståelsen af at krigens gru aldrig er en løsning, men at det feminine og freden er målet, trods tidens censur af alt og alle, fastholder kunstneren kvinden, som bærer af kærlighedens frugt og freden der, hvor denne frugt udfoldes i fremtiden.

I denne triptykons mangfoldighed af lag og billeder antydes det, at vi selv må tolke os ind i verden, der er ingen enkle svar på kompleksiteten i den globale realitet, vi lever i, ansvaret ligger hos den enkelte, det betyder os alle.”

Udover dette stærke værk og vigtige budskab byder udstillingen bl.a. på værker som »Gulvet til Proviantgården« — et smukt litografi som viser udsmykningen i Proviantgården, som Bjørn Nørgaard udførte i 1990’erne. Proviantgården er opført af Christian den 4. i 1604 og huser i dag medlemmer af folketinget. 

»Noter fra Paris« – 45 litografiske arbejder skabt i Paris i den periode han arbejdede med Dronningens gobeliner. Det helt nye litografi med titlen »D’Ur à Canaan« – inspireret af den tyske forfatter Thomas Manns fortællinger om Josef og hans brødre.

Vi glæder os til at vise den spændende udstilling frem, som gemmer på utallige historier fra Bjørn Nørgaards univers. Nogle bliver fortalt og andre er overladt til den enkeltes fantasi og fortolkning. Udstillingen bliver vist frem til 2. april i galleriet i Svendborg. Vel mødt!

———————————————————

FAKTA

  • Professor og billedhugger Bjørn Nørgaard er født i 1947.
  • Bor og arbejder i København, på Møn og i Berlin. Medlem af Eks-Skolen.
  • Professor ved Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, København. Forhenværende professor på CNAA, China National Academy of Fine Arts, Beijing. Tidligere gæsteprofessor ved Trondheims kunstakademi, Norge; Oslo kunstakademi, Norge; Rijksakademiet i Amsterdam, Holland; Akademiet i Hertogenbosch, Holland.
Atelier Clot åbner galleri i Svendborg

Det glæder os meget, at kunne fortælle at Atelier Clot, Bramsen & Brunholt nu åbner fysisk galleri og litografisk værksted i Svendborg. Galleriet kommer til at ligge på Frederiksøen – en del af Svendborg Havn – i de gamle værftsbygninger. Beliggenheden er helt unik midt i Svendborgs enestående maritime miljø. Vi bliver en del af Frederiksø Kunst og Kultur, som er et fællesskab af maritime erhverv og mangfoldige kulturelle tiltag. Vi glæder os meget til at komme igang og forventer at kunne invitere til den første fernisering den sidste weekend i februar.

Der arbejdes på nye spændende værker af Peter Martensen i Paris

 

Vi har lige haft glæden af at have besøg af Peter Martensen, som er i fuldt gang med at udføre nye litografier på værkstedet i Paris. Peter er født i 1953 i Odense og uddannet på Det fynske Kunstakademi i Odense 1971-1977 og Kunstakademiet i København 1982-1984. Han bor og arbejder i Odsherred. Soloudstillinger i hele verden. Det er første gang Peter besøger os i Paris, men vi glæder os allerede til at byde ham velkommen snart igen.

Kommende og afholdte arrangementer

Peter Bramsen – Kunst på sten // 18.11.23.-20.01.24

En enestående kunstoplevelse på havnen i Svendborg, hvor Atelier Clot, Bramsen & Brunholt åbner en ekstraordinær salgs-udstilling med litografier udvalgt af litografen Peter Bramsen selv. 

Udstilling af værker fra litografens egen samling kaster lys over Peter Bramsens 60 år lange karriere og hans betydelige bidrag til ­kunstverdenen. De ca. 50 værker er nøje udvalgt af Peter Bramsen selv ud fra personlige relationer og tekniske finesser, der fremhæver hans enestående talent og passion for håndværket. Læs mere om udstillingen hér: https://atelierclot.dk/peter-bramsen/

Atelier Clot, Bramsen & Brunholt
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg

Miquel Barceló – OBRA GRÁFICA // 07.10.-11.11.2023

Den 7. oktober åbner en spændende udstilling hos Atelier Clot i Svendborg, der præsenterer en imponerende samling af kunstneren Miquel Barcelós værker. Udstillingen er en unik mulighed for at dykke ned i den talentfulde spanske kunstners univers og udforske hans mesterværker inden for radering og litografi, som han bl.a. har skabt hos det berømte Atelier Clot i Paris. Læs mere her: https://atelierclot.dk/miquel-barcelo-udstillingskatalog/
Fernisering 07.10.23 kl. 14-16. Udstillingen vises frem til 11.11.23
Atelier Clot, Bramsen & Brunholt
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg

Roland Topor – REBONJOUR // 17.11.-10.12.2022

Roland Topor (1938-1997) var en fransk surrealistisk illustrator, tegneserietegner, maler, romanforfatter, dramatiker, film- og tv-forfatter, filmskaber og skuespiller. Han var af polsk-jødisk oprindelse. Hans forældre var jødiske flygtninge fra Warszawa. Mellem 1965 og 1997 har Roland Topor udført næsten 200 originale litografier i vores værksted i Paris. Denne udstilling vil vise både litografierne men også tegninger som aldrig har været udgivet før.
Fernisering 17.11.22 kl. 17-20. Udstillingen vises frem til 10.12.22
Atelier Clot, Bramsen & Co.
19 rue Vieille du Temple, 75004 Paris, Frankrig

invitation til Ole Ahlberg udstilling

BOLIG MAD DESIGN // 28.10.-30.10.2022

Danmarks lækreste bolig- og livsstilsmesse i Odense. Alt det bedste inden for bolig, mode, livsstil, design og gastronomi. Se mere på www.boligmaddesign.dk
Ørbækvej 350, 5220 Odense 

Enter Art Fair 2022 // 25.08.-28.08.2022

Innovativ kunstmesse i Tunnelfabrikken, København – se mere på www.enterartfair.com

Art Herning 2022 // 06.05.-08.05.2022

Hele Danmarks kunstmesse – hér kan opleves 40 af landets største gallerier. Spændvidden i værkerne er stor – både hvad angår prisklasse, genre og udtryk. Se mere på www.artherning.dk
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, 7400 Herning

Bjørn Nørgaard – Grafiske Arbejder // 12.02.-02.04.2022

Det er med stor glæde og stolthed at vi kan byde velkommen til denne soloudstilling med litografier gennem fem årtier af Bjørn Nørgaard. Han er blevet en uløselig del af Atelier Clots historie. Gennem årene har han på værkstedet i Paris udført værker som både provokerer, undrer og begejstrer. Lige fra værket »Min mormors kolonihavehus« fra 1978, som oser af hygge til værket »Krigen« fra 2015, som sætter fokus på krigens gru, og med modstykket eller måske løsningen værket »Kvinden«, som det fredsskabende mål. At turde at sætte fokus på så store og følsomme emner er beundringsværdigt og vigtigt – og det gør Bjørn Nørgaard. Vi glæder os til at vise den spændende udstilling frem, som gemmer på utallige historier fra Bjørn Nørgaards univers. Nogle bliver fortalt og andre er overladt til den enkeltes fantasi og fortolkning.
Atelier Clot, Bramsen & Brunholt
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg

 

fernisering

Udstilling med Meyso // 11.09.-16.10.2021

Soloudstilling med Meyso, streetartist fra Paris.
Fernisering 10.09.21 kl. 17-21.
ATELIER CLOT, BRAMSEN & Co, 19 rue Vieille du Temple, 75004 Paris

Works Art Fair // 26.09.-19.09.2021

Works Art Fair er en ny og ambitiøs kunstmesse i Århus med international kant. Se mere på www.worksartfair.dk
Godsbanen, 
Rå Hal, indgang 3C, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Enter Art Fair 2021 // 27.08.-29.08.2021

Innovativ ny kunstmesse i Tunnelfabrikken, København – se mere på www.enterartfair.com

Urban Art Fair // 10.06.-13.06.2021

Urban Art Fair er den første kunstmesse, der har dedikeret sig til urban kunst. Se mere på www.urbanartfair.com
Le Carreau du Temple, 90 rue de la Folie-Méricourt, 75011 PARIS

fernisering

Åbning af galleri og litografisk værksted // 02.04.-05.04.2021

Galleriet åbner og vi holder FERNISERINGSWEEKEND fra fredag den 2. april til mandag den 5. april. Åbningstider er fredag 13-18 og lørdag, søndag og mandag kl. 13-17. Alle er velkomne! På grund af corona-restriktionerne vil der ikke være taler ved åbningen. Der vil være begrænset antal gæster, så det vil være en fordel at sprede besøg ud over hele weekenden – eller væbne sig med tålmodighed. Husk mundbind.
Frederiksø 16A, 5700 Svendborg, galleri@atelierclot.dk

BOLIG MAD DESIGN // 19.03.-21.03.2021

Danmarks lækreste bolig- og livsstilsmesse i Odense. Alt det bedste inden for bolig, mode, livsstil, design og gastronomi. Se mere på www.boligmaddesign.dk
Ørbækvej 350, 5220 Odense 

fernisering

Enter Art Fair 2020 // 27.08.-30.08.2020

Innovativ ny kunstmesse i Tunnelfabrikken, København – se mere på www.enterartfair.com

Art Herning 2020 // 24.01.-26.01.2020

Art Herning 2019 // 01.02.-03.02.2019

Art Herning 2018 // 26.01.-28.01.2018

Inspiration

Online magasin

Læs vores inspirations-magasin online. Her finder du eksempler på nye udgivelser. Spændende historier om f.eks. hvordan verdens største litografi blev en realitet. Eller Pierre Alechinskys første møde med værkstedet i Paris og meget mere…

katalog med rammer

Håndlavede rammer

Indrammet grafik i smukke håndlavede rammer af lindetræ med indlæg af ibenholt. Alle værker er i begrænset oplag, nummereret og signeret af kunstnerne. Læs vores online katalog og lad dig inspirere.