Simon Bang

Simon Bang

Simon Bang er en dansk kunstner med en alsidig karriere inden for tegning, billedkunst, filminstruktion og storyboardtegning. Han har opnået stor anerkendelse for sine storyboards til både danske og internationale film, samt pladeomslag og bogillustrationer. Debuterede som maler på KE i 1990. Optaget i Weilbachs Kunstnerleksikon.
Simon Bang begyndte sin uddannelse ved at tage tegneundervisning hos Willy Daugaard, Alfred Jensen og Palle Nielsen i perioden 1975-1978. Han besøgte også Kunstakademiet i København, hvor han tilbragte en uge hos Jørgen Murer. Derudover studerede han grafik på Skolen for Brugskunst i København fra 1978 til 1981.
Gennem årene har Simon Bang haft forskellige stillinger relateret til kunstverdenen. Han har bl.a. undervist på Danmarks Designskole. Han har modtaget anerkendelse og støtte for sit kunstneriske arbejde. Han blev tildelt et stipendium fra Det Statens Humanistiske Forskningsråd i 1980 og modtog Brygger Jacobsens Mindelegat i 1990. Simon Bang har modtaget arbejdslegater i 2014 og 2015 fra Statens Kunstfond. Ny Carlsberg Fondet erhvervede ”Landskab med Storke” til Johannes Larsen Museet i 2023. Bang har udstillet i New York, Prag, Stockholm og diverse gallerier og museer i Danmark.

Originale litografier til salg af Simon Bang

Et litografi – også kaldet stentryk – er en teknik som er næsten 250 år gammel. Kort fortalt er det en kalksten som fungerer som kunstnerens lærred. Simon Bang tegner motivet direkte på stenen med en fedtholdig tusch – én farve ad gangen. Så bliver oplaget trykt med den ønskede farve. Herefter bliver stenen slebet, og er nu klar til at kunstneren kan tegne den næste farve. Det er en langsommelig process og der er 4-6 farvelag i Simon Bangs litografier. 

Trykt i begrænset oplag // Nummereret og signeret af kunstneren // FRI FRAGT
Ønskes indramning af litografier – kontakt os på tlf. +45 93 20 68 50 eller kundeservice@atelierclot.dk