Silvère Jarrosson

Silvère Jarrosson

Født i 1993 i Paris. Han er uddannet balletdanser fra Opera National de Paris, men har siden 2013 beskæftiget sig med abstrakt malerkunst. Han modtog en pris fra Fondation Claude Monet i 2018 og havde en stor udstilling på Académie des Beaux Arts i Riga. Han har også været på Villa Medicis i 2019 for et projekt, og Collection Lambert i 2020 og 2021, og har haft mange udstillinger i både Frankrig og udlandet. Hans arbejde er inkluderet i mange samlinger, herunder Mobilier national.

Silvère Jarrossons malerier kan generelt tilknyttes abstrakt ekspressionisme i anden halvdel af det 20. århundrede, men han skiller sig ud ved sin oprindelige baggrund som klassisk danser, som giver ham en særlig forståelse for bevægelse, og hans videnskabelige tilgang til billedgenese (Silvère Jarrosson har en master i biologi om morphogenese, dannelsen af former i naturen). I 2023 præsenterer han en personlig udstilling kaldet “The Work to Come” på Musée Unterlinden i Colmar.

Originale litografier til salg af Silvère Jarrosson

Et litografi – også kaldet stentryk – er en teknik som er næsten 250 år gammel. Kort fortalt er det en kalksten som fungerer som kunstnerens lærred. Silvère Jarrosson tegner motivet direkte på stenen – én farve ad gangen. Så bliver oplaget trykt med den ønskede farve. Herefter bliver stenen slebet, og er nu klar til at kunstneren kan tegne den næste farve. Det er en langsommelig process og det er ikke ualmindeligt at der er op mod 10 farvelag i litografierne.

Trykt i begrænset oplag // Nummereret og signeret af kunstneren // FRI FRAGT
Ønskes indramning af litografier – kontakt os på tlf. +45 93 20 68 50 eller kundeservice@atelierclot.dk