Peter Martensen

Peter Martensen

Født 1953 i Odense, Danmark.

Dansk maler og grafiker. Debuterede i 1972. Uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 1977, har læst hos Dan Sterup-Hansen på Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1982-1984. Stilmæssigt hører han til nyrealismen og bruger ofte fotos som udgangspunkt for sine malerier. Peter Martensen har portrætteret de tidligere formænd for Folketinget, Erling Olsen og Christian Mejdahl. Portrætterne hænger i Folketinget. Andre værker er udstillet på bl.a. Kastrupgårdsamlingen, Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum og Victoria and Albert Museum i London.

Indrammede litografier nummereret og signeret af kunstneren

Éditions Petit er en serie af originale litografier i mindre formater, som alle er trykt i små oplag på vores litografiske værksted i Paris.
Vores håndlavede ramme, er noget af det fineste håndværk, man kan finde. Materialerne er nøje udvalgt og sammensat, så det fremhæver litografiet på bedste vis. Rammen er af massivt lindetræ med indlæg af ibenholt. Glaslisten er i massivt egetræ.
Alle litografier er indrammet med hvid passepartout af syrefrit papir.
Format på rammen er 32×39 cm – format på litografiet er 20×27 cm. Læs mere om serien hér…

 

Originale litografier til salg af Peter Martensen

Et litografi – også kaldet stentryk – er en teknik som er næsten 250 år gammel. Kort fortalt er det en kalksten som fungerer som kunstnerens lærred. Peter Martensen tegner motivet direkte på stenen – én farve ad gangen. Så bliver oplaget trykt med den ønskede farve. Herefter bliver stenen slebet, og er nu klar til at kunstneren kan tegne den næste farve. Det er en langsommelig process og det er ikke ualmindeligt at der er mellem 5 og 10 farvelag i Peter Martensens litografier.

Trykt i begrænset oplag // Nummereret og signeret af kunstneren // FRI FRAGT
Ønskes indramning af litografier – kontakt os på tlf. +45 93 20 68 50 eller kundeservice@atelierclot.dk