René Holm

René Holm

René Holm, født i 1967 i Esbjerg, er en anerkendt dansk kunstner med en stærk tilknytning til Esbjerg og Berlin. Han har sin uddannelse fra Århus Kunstakademi, hvor han studerede fra 2001 til 2006. Holm er kendt for sit arbejde inden for maleri, skulptur og grafik og har haft udstillinger over hele verden.

Hans kunstneriske fokus ligger på skildringer af mennesker og miljøer, der adskiller sig fra samfundets normer. Han har skabt tematiske serier, der dykker ned i skæbnerne hos dem, der lever i små samfund, der er forskellige fra det almindelige. Hans kunst synes at udtrykke en dyb social indignation, der bliver kanaliseret gennem hans detaljerede penselstrøg. I 2017 gjorde Holm alvor af sin drøm om at etablere en fast base i Berlin, hvor han nu bor og arbejder en stor del af tiden.

Originale litografier til salg af René Holm

Et litografi – også kaldet stentryk – er en teknik som er næsten 250 år gammel. Kort fortalt er det en kalksten som fungerer som kunstnerens lærred. René Holm tegner motivet direkte på stenen med en fedtholdig blyant – én farve ad gangen. Så bliver oplaget trykt med den ønskede farve. Herefter bliver stenen slebet, og er nu klar til at kunstneren kan tegne den næste farve. Det er en langsommelig process og det er ikke ualmindeligt at der er 5 og 10 farvelag i René Holms litografier.

Trykt i begrænset oplag // Nummereret og signeret af kunstneren
Ønskes indramning af litografier – kontakt os på tlf. +45 93 20 68 50 eller kundeservice@atelierclot.dk