Billetter til events

Nenfor kan du se de events du kan købe billetter til.

29. september 2021, kl. 19.00
Atelier Clot, Bramsen & Brunholt, Frederiksø 16A, 5700 Svendborg

Opera og kunst i tæt samspil 

Kunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl fortolker 25 sange fra Højskolesangbogen

Billedkunst og opera går hånd i hånd når billedkunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl fortolker 25 nøje udvalgte sange fra Højskolesangbogen. Sangene kan SES, HØRES og ikke mindst SYNGES MED PÅ, når duoen og en pianist kommer på besøg hos Atelier Clot, Bramsen & Brunholt den 29. september 2021 og giver kunstkoncert.

Billedkunstner Ken Denning har oversat sangene til lærred. Nu findes Svantes lykkelige dag og I Danmark er jeg født også som malerier. Og malerier og sange er samlet i en smuk bog, som kan købes til koncerten. Kom og hør hvilke overvejelser Denning har gjort sig, for hvordan omsætter man egentlig tekster og melodier til et maleri? Og hør Buhl fortælle om sangenes historie og betydning. Nyd musikken når operasangeren synger både solo og fælles med publikum. Kom og vær med til at hylde kunsten og den danske sangskat på en uforglemmelig aften i galleriet.

Ken Denning, anerkendt maler repræsenteret på museer i ind- og udland, har altid musikken med, når han maler. Når han går ude i det landskab, som inspirerer ham, hører han altid en melodi. Da han en dag manglede et benspænd, faldt han over Højskolesangbogen, fordi den samtidig vidner om fællesskab.

– Jeg var nået til et sted, hvor jeg bekræftede mig selv i mit eget billedsprog. Jeg måtte have et benspænd. Det kunne være en samarbejdspartner, for det har jeg normalt ikke som kunstner. Jeg har altid på godt og ondt misundt musikerne det fællesskab, som de har, og jeg ikke har. Jeg er bare mit eget orkester, mens musikerne hele tiden skal forholde sig til hinanden, fortæller Ken Denning.

Han kontaktede derfor operasanger Jesper Buhl, tidligere chef for Den Fynske Opera, for at høre, om han ville være med i et samarbejde om Højskolesangbogen. De skulle vælge en række sange, som kunstneren skulle oversætte til malerier. Sange og malerier skulle samles i en bog og siden formidles ved en række kunstkoncerter.

– Vi snakker meget om danske værdier, og dem er der bare så mange af i den bog. Sangene er tit og ofte præget af udsyn, en værdi vi er ved at miste, siger Jesper Buhl.

kunstkoncert

150,00kr.

Ikke på lager

Fakta

Ken Denning, 64 år, billedkunstner repræsenteret på en række museer i ind- og udland og har deltaget i udstillinger i bl.a. Paris, Basel, Shenzhen, Thorshavn, London, Riga, bor i Kolding/Sdr. Bjert Strand.

Jesper Buhl, 57 år, operasanger, har sunget i ind- og udland, operachef for Den Fynske Opera 2007-2016, instruktør og foredragsholder, bor i Odense.