Præsentation

Atelier Clot Bramsen & Georges har snart gennem 50 år haft adresse i den livlige gade rue Vieille du Temple i hjertet af Marais-kvarteret, omgivet af små butikker og gallerier (Atelier Clots spændende historie går endda mere end et århundrede tilbage, se mere under punktet historie i topmenuen). Værkstedet hører sammen med et galleri, hvor samtidens litografiske tryk bliver præsenteret for offentligheden.
 
Christian Bramsen, søn af den danske litograf Peter Bramsen, leder trykkeriet.Christian er uddannet typograf og har erhvervet sig stor teknisk og kunstnerisk erfaring med litografiet sammen med sin far. Dertil kommer et stort kendskab til branchen, idet han siden 1988 har introduceret forlaget Clot på nye markeder, specielt i Nordeuropa (Belgien, Holland, Danmark, Sverige og Norge), men også i Spanien og Mexico.
 
I 2013 etableres Atelier Clot, Bramsen & Brunholt, som står for salg og udstillinger, primært i norden og Tyskland. Morten Brunholt er her den dagliglige ansvarlige og tager sig af kontakten til museer, gallerier og kunstforeninger mm.
 
Atelier Clot, Bramsen & Georges har viet sig til originaltryk : stentryk, linoleumstryk og træsnit. Ud over selve produktionen varetager Christian Bramsen også sammensætning og markedsføring af originaltryk.
Der trykkes primært i små oplag, og forlaget kan mønstre stor variation indenfor stilarter og kunstnernavne (fra Alechinsky til Roland Topor), som i dag har beriget de yngre kunstnere (Lars Nørgård, Brisson, Otsuki, Sivertsen).
Kunstnerne, som kommer fra bl.a. Mexico, Japan, Danmark, Frankrig og Spanien, søger i værkstedet en specifik fagkundskab, erhvervet gennem mange års erfaring, men også en atmosfære af gensidig forståelse og samarbejde, som fordrer skabelsen af tryk, ofte endda serier af tryk.
 
Nogle kunstnere kommer også for at afprøve nye trykelementer; trykkeren skal altså vejlede kunstneren for at denne kan udtrykke sig frit og udforske alle muligheder indenfor en given teknik.
Af dette tætte samarbejde mellem trykkeren og kunstneren udspringer nære venskaber, som det ses af poesien skrevet af Alechinsky, Antonio Saura eller Bjørn Nørgaard.
Det er uden tvivl takket være disse møder, at atelieret står så stærkt, på en gang gennemsyret af historie og samtidig forbavsende levende: stenene, presserne, som selv ikke når de står stille synes at være helt uvirksomme, men tværtimod altid på en eller anden måde i arbejde.
Den intime og varme ånd som udstrømmer fra den store maskinhal - om det så mest er takket være ejernes personlighed - har også noget at gøre med de utallige skitser, tegn og aftryk, som danner grundlag for værkstedets liv og giver det karakter.
 
Atelier Clot, Bramsen & Brunholt | Skovvænget 15, 5874 Hesselager - Danmark | Tlf.: +45 60882670