Miquel Barceló

Miquel Barceló

Miquel Barceló, født den 8. januar 1957 på Mallorca, Spanien, er en internationalt anerkendt kunstner. Han er kendt for sin unikke tilgang til materialer og teknikker samt sin evne til at fusionere traditionelle og moderne kunstformer. Barceló har arbejdet med forskellige medier, herunder maleri, skulptur, keramik og grafiske tryk. Hans kunstværker bærer ofte præg af hans fascination for naturen og de ekspressive former, der findes i den. Barceló udførte sine første litografier hos Atelier Clot i 1983 og har fra starten af sin karriere haft stor interesse for det grafiske.

Barceló blev introduceret til kunst gennem sin mor, der var maler. Han udviste tidligt en dyb fascination for kunst og begyndte at male i en ung alder. Han fik sin første kunstundervisning på kunstskolen i Palma de Mallorca og fortsatte sine studier på kunstakademiet i Barcelona i 1974. Det var her, at Barceló blev introduceret for den moderne kunstscene og begyndte at udforske nye materialer og teknikker. Han fik sit store gennembrud i 80erne, da han blev valgt til at repræsentere spansk maleri på Documenta i Kassel, en af de mest prestigefyldte kunstudstillinger i verden.

Barceló er rigt repræsenteret på ansete museer over hele verden og han har bl.a. udsmykket Santísimo-kapellet i Palma de Mallorcas katedral og kuplen i “Human Rights and the Alliance of Civilizations” i FN i Geneve hvor han dækkede det massive, hvælvede loft af rummet med flerfarvede stalaktitlignende former, som blev malet med pigmenter fra hele verden.

Værker af Miquel Barceló til salg

Ved interesse kontakt os på galleri@atelierclot.dk eller telefon +45 93 20 68 50