Originale litografier
ramme af lindetræ med ibenholt

ÉDITIONS PETIT – INDRAMMEDE LITOGRAFIER I SMÅ FORMATER

Éditions Petit er en serie af små litografier som er specielt velegnet til indretning af hjemmet. Det er originale litografier i mindre formater, som alle er trykt i små oplag på vores litografiske værksted i Paris. Hvert litografi er signeret og nummereret af kunstneren og indrammet i eksklusiv ramme. Vores håndlavede ramme, er noget af det fineste håndværk, man kan finde. Materialerne er nøje udvalgt og sammensat, så det fremhæver litografiet på bedste vis. Rammen er af massivt lindetræ med indlæg af ibenholt. Glaslisten er i massivt egetræ.

Vi er glade for at indretningsarkitekt Katrine Martensen-Larsen har set potentialet i netop denne serie. Katrine Martensen-Larsen har netop udgivet bogen LIVING WITH ART – en bog som inspirerer læseren til at bruge kunsten som et personligt udtryk i indretningen. Katrine har næsten 30 års erfaring i at hjælpe danskerne med indretningen. Hun har inspireret os gennem hendes bøger og tvudsendelser, hvor hun har vist at indretning handler mere om personlighed end hvad der er “rigtigt og forkert”. Nu kan vores serie Éditions Petit også købes hos Katrine. Hun har udvalgt sine personlige favoritter, som passer med det hun selv står for i hendes arbejde. Nemlig det personlige sammen med det monokrome, nordiske og kølige look – se hvilke af vores litografier Katrine har valgt…

Levering

Hvert enkelt indrammende litografi leveres i en klar æske.

Vedlagt finder modtageren en biografi om den aktuelle kunstner samt en lille historie om Atelier Clot, der tog sin begyndelse helt tilbage i 1896.

UDVALGT AF KATRINE MARTENSEN-LARSEN

ATELIER CLOT OG LITOGRAFIET SOM KUNSTFORM

Auguste Clot grundlagde i 1896 vores litografiske værksted - han var én af de første til at bruge litografiet som kunstform, med det formål at gøre kunsten tilgængelig for et større publikum. Dengang var det kunstnere som Renoir, Degas og Toulouse Lautrec som pludselig blev tilgængeligt for kunstelskere som kun turde drømme om at eje værker af disse navne. Men det var ikke alene prisen der gjorde litografiet til det populære medie det er i dag. Det stoflige udtryk i bomuldspapiret med det mættede farvelag, den helt præcise gengivelse af kunstnerens tegning på stenen har gjort kunstformen til et populært valg for kunstner såvel som samler.

I dag er det stadig et populært valg. Kunstneren får mulighed for at udfordre sig selv med en teknik som, for de fleste, ligger et stykke uden for sin egen komfortzone.

Her er det et meget tæt samarbejde mellem litograf og kunstner der giver det perfekte resultat. At turde at slippe kontrollen en smule og se hvordan et litografi bliver bygget op farve efter farve - for til sidst at fremstå som et perfekt og færdigt værk!

I indretningen er litografiet også et oplagt valg. I den moderne indretning er kunst blevet en mere og mere integreret del af udtrykket. Kunst er ikke længere noget man kun ser på museer og gallerier. Det er muligt at erhverve sig god kunst til sin indretning som ikke bare er en dekoration, men noget der fortæller en historie og som har en betydning. Her er vores litografier oplagte valg. Udvalget er stort. Der er litografier til den nordiske afdæmpede indretning og der er kunst til det mere ekspressive udtryk.